Pojašnjanja za znak pristupačnosti

Već ranije smo izvijestili da 09.01.2023. god. krećemo sa izdavanjem prekršajnih naloga za vlasnike vozila koji svoja vozila parkiraju na gradskim parkiralištima bez istaknute važeće parking karte.

Da bi otklonili neke nedoumice i izbjegli nesporazume, donosimo pojašnjenje o mogućnosti besplatnog parkiranja vozila kojima se služe invalidne osobe.

Predviđeno je da se besplatno parkiranje omogući osobama koje posjeduju i iza vjetrobranskog stakla istaknu važeći ZNAK PRISTUPAČNOSTI. Radi se o znaku koji se izdaje invalidnim osobama sa 100% invaliditetom i osobama koje imaju invaliditet vezan za ekstremitete.

Znak pristupačnosti se izdaje u nadležnoj Policijskoj stanici. Uvjeti za dobijanje znaka pristupačnosti kao i ostale informacije vezane za ovaj znak možete pogledati u privitku ispod.

Iako je predviđeno da se besplatno parkiranje omogući samo na parking mjestima obilježenim sa znakom "rezervirano za invalide", za sada će biti omogućeno besplatno parkiranje za vozila sa znakom pristupačnosti na svim parkirnim mjestima.

NAPOMINJEMO DA SE, OSIM ZVANIČNO IZDATIH ZNAKOVA PRISTUPAČNOSTI OD STRANE MUP-a,  NEĆE PRIZNAVATI BILO KAKVI DRUGI  ZNAKOVI I NALJEPNICE.

 

 

 

 

Preged posjeta