Obavijest za korisnike vodovoda Brankovići

Već nekoliko dana nam se obraćaju korisnici vodovoda Brankovići sa pritužbama da je voda u istom vodovodu zamućena.

 

Do zamućenja iste je došlo uslijed skoro svakodnevnih pljuskova posljednjih dana. Svima je poznato da je izvorište takvoga tipa da je vrlo podložno utjecaju padalina te da na istome vodovodu ne postoji prečistač pitke vode.

Zahvaćena voda se redovito klorira tako da je bakteriološki ispravna.

Osim kloriranja, mi nismo u mogućnosti vršiti bilo kakve intervencije sa ciljem poboljšanja kvalitete vode. Zbog toga je potrebno da korisnici prate stanje zamućenosti vode, te da ukoliko je voda znatnije zamućena, istu prokuhaju prije uporabe za piće.

Zbog svakodnevne promjene stanja zamućenosti vode mi nismo u mogućnosti dati izričite i konkretne upute, nego samo ovu generalnu uputu da svaki korisnik prati zamućenost vode i sukladno vlastitoj procjeni istu koristi prema potrebi.

Još jednom napominjemo da ni na koji način ovo poduzeće nije odgovorno za mjesto i vrstu vodozahvata, izdašnost vodozahvata i tehnička rješenja u izvedbi vodovoda jer  nije učestvovalo u procesu planiranja i izgradnje vodovoda. Nama je predat vodovod na upravljanje i održavanje nakon završetka gradnje. Zbog toga pozivamo korisnike vodovoda da imaju razumijevanje za trenutnu situaciju i da se suzdrže od neprimjerenih optužbi na račun ovoga poduzeća.

Preged posjeta