Priopćenje za javnost

Potaknuti neistinitim objavama na društvenim mrežama Općinskog Vijećnika Elvisa Botića a u svezi tvrdnje da je došlo do poskupljenja vode u Žepču, primorani smo reagirati na ovu neistinitu objavu.

Naime, nije točno da je došlo do bilo kakvog poskupljenja vode. Istina je da su neki potrošači (njih 32 od 3188) dobili znatno veće račune za utrošenu vodu. Radi se o potrošačima u starijim stambenim zgradama u kojima vjerojatno postoje kvarovi na vodovodnim instalacijama ili vodovodnim trošilima (vodokotlići, slavine i sl.). Mjerenje potrošnje vode u tim zgradama se vrši putem zajedničkog vodomjera na ulazu u zgradu a fakturiranje po pojedinim stanovima se vrši proporcionalno, sukladno broju članova pojedinog kućanstva. Pri tome se, još uvijek, fakturira samo jedan dio utrošene vode a preostali dio se ne fakturira. Već duži niz godina korisnike u tim zgradama pokušavamo privoliti da saniraju vodovodnu mrežu i uređaje u svojoj zgradi, jer su vodovodne instalacije iza vodomjera u isključivoj nadležnosti vlasnika zgrade (stanara). Pored slanja više dopisa na ovu temu, dodatni pritisak na iste vršimo na način da povremeno korisnicima u tim zgradama povećavamo udio vode koju moraju platiti (tzv. „Paušal“). Tako je isti, postupno, tijekom 8 godina povećan sa 3 m3/članu domaćinstva /mjesečno  na 8 m3/članu domaćinstva /mjesečno , koliko je sada a to i jeste razlog povećanih iznosa na računima za drugi kvartal 2021. god.

 Primjer: U zgradi „Lamela“ (preko puta zgrade Elektroprivrede HZHB) utrošeno je 17,77 m3/članu domaćinstva /mjesečno a fakturirano im je 8 m3/članu domaćinstva /mjesečno, znači nije im fakturirano ni 50% utrošene vode. Iz ovoga je vidljivo da ovo poduzeće ima razumijevanja za probleme korisnika svojih usluga i da im dugi niz godina izlazi u susret i ne fakturira ukupno utrošenu (izmjerenu) vodu. Napominjemo da gubici vode u  vodovodnoj mreži prije vodomjera nemaju nikakav utjecaj na korisnike usluga jer se tako izgubljena voda nikome ne fakturira.

Naravno da je ovakvo stanje neodrživo sa stanovišta bespotrebnog bacanja pitke vode kao i sa stanovišta ekonomskih gubitaka korisnika usluga.

Vlasnici predmetnih stanova ne poduzimaju nikakve mjere u cilju saniranja kvarova i očekuju da problem riješi netko drugi. Komunalno poduzeće nije u obvezi niti ima kapacitet da riješi kvarove u zgradi jer se radi o veoma opsežnim radovima unutar zgrada koji uključuju devastaciju dijela stambenih površina.

Sanacija kvarova unutar zgrade i na relaciji vodomjer-zgrada je u isključivoj nadležnosti vlasnika zgrade. To je jasno definirano Kantonalnim „Zakonom o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade“ kao i Odlukom OV Žepče o vodovodu i kanalizaciji.

Pozivamo vlasnike stanova u zgradama sa prekomjernom potrošnjom vode da se organiziraju u okviru svojih „Kućnih savjeta“ te da zajednički poduzmu mjere na sanaciji kvarova na vodovodnim instalacijama.

Stupanj tolerancije Komunalnog poduzeća (nefakturiranje dijela utrošene vode) će vremenom biti sve manji, pa se naredne godine može očekivati fakturiranje ukupno očitane potrošnje vode.

Također, pozivamo spomenutog vijećnika da više na društvenim mrežama ne iznosi neistinite tvrdnje koje stvaraju nezadovoljstvo u javnosti i ruše ugled ovoga poduzeća.

 

                                                        

Preged posjeta