Obavijest za potrošače - od 01.07.2015. krećemo sa obračunom zateznih kamata

Obavještavamo korisnike usluga JP „Komunalno“ d.o.o. Žepče da od 01.07.2015. god. krećemo sa obračunom kamata za korisnike koji kasne sa plaćanjem računa.

Naime, Člankom 277. važećeg „Zakona o obligacionim odnosima“ propisano je da dužnik koji zakasni sa plaćanjem novčane obveze, duguje pored glavnice i zateznu kamatu po stopi utvrđenoj zakonom.

Prema „Zakonu o visini stope zatezne kamate“ trenutno važeća zakonska stopa je 12% godišnje.

Kamatu ćemo obračunavati od prvog dana narednog mjeseca za račune ispostavljene u tekućem mjesecu.(Račune koje korisnici dobiju dužni su platiti najkasnije do kraja tekućeg mjeseca).

Zatezne kamate će biti prikazane na računu.

Cilj ove mjere je poštivanje zakonskih odredbi te poticanje korisnika naših usluga da redovitije plaćaju pristigle račune kako bi poduzeće moglo na vrijeme izvršavati svoje obveze prema dobavljačama.Također, želimo napraviti razliku između korisnika koji uredno izvršavaju svoje obveze i onih koji konstantno izbjegavaju plaćanje te nam stvaraju dodatne troškove u poslovanju (pisanje opomena, prinudna isključenja, utuživanje, prisustvo na sudskim raspravama i sudske takse, poštanski troškovi...).

Nadamo se da će korisnici naših usluga na vrijeme izmirivati svoje obveze kako bi nama omogućili normalno poslovanje te izbjegli dodatne financijske troškove iz vlastitog budžeta.

Prijava kvara

  Pritužba ili upit:

Trenutni status vode za piće

Analiza vode

MEG Projekt

Cjenik usluga

Online

Ko je na web-stranici: 36 gostiju i nema prijavljenih članova

Preged posjeta