Otvorena nova tržnica u Žepču

U Žepču je u subotu 11. listopada 2014. godine ozvaničen početak rada nove Gradske tržnice. Projekt Gradske tržnice je realiziran u okviru Projekta razvoja ruralnog poduzetništva koji je odobrio Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj-IFAD.

Radovi su realizirani u periodu od ožujka do kraja kolovoza 2014. godine. Projektnu dokumentaciju je izradilo poduzeće „Tadić“ Žepče“, a izvođač radova je poduzeće „SETA INŽINJERING“ d.o.o. Zavidovići, dok je nadzor vršila firma „VINDI-TIP“ d.o.o. Sarajevo.

Fondacija „ODRAZ“ iz Sarajeva imala je ulogu projekt menadžera sa zadatkom praćenja implementacije i nadgledanja ugovorenih radova. Koordinator projekta sa IFAD-om, ispred Općine Žepče bila je Razvojna agencija Žepče, a poslove nadzora vršila je Služba za graditeljstvo i prostorno uređenje Općine Žepče.

Financijska sredstva za izgradnju zajednički su osigurali Općina Žepče i Međunarodni fond za poljoprivredu i razvoj IFAD.

Vrijednost radova je ukupno 263.252 KM, a nepovratna sredstva u vrijednosti od 140.000 KM je osigurao IFAD, dok je iznos od 123.000 KM osigurala Općina Žepče.

Nova Tržnica je velebno zdanje na koje je postavljen krov kako bi se povećala njena funkcionalnost i iskoristivost. Postavljeno je 75 novih stolova, a izgrađeni su i popratni objekti koji će nakon uređenja biti namjenjeni za prodaju suhomesnatih i mliječnih proizvoda.

Gradsku tržnicu svečano su pustili u rad Općinski načelnik Mato Zovko i direktor Ureda za koordinaciju projekata u poljoprivredi Federacije BiH Halil Omanović.

Projektom izgradnje nove moderne tržnice po standardima Europske unije, Općina Žepče potvrđuje da ozbiljno računa na svoje poljoprivrednike i da će im nastaviti pružati kontinuiranu potporu.

Kako bi dodatno podržali rad poljoprivrednika, Općina Žepče i JP „Komunalno“ d.o.o. Žepče poljoprivrednike i izlagače su nagradili pretplatom za korištenje prodajnih štandova Gradske tržnice. Uručene su i četiri nagrade: šestomjesečna pretplata na korištenje prodajnog štanda tržnice, tromjesečna i dvije nagrade jednomjesečne preplate na korištenje prodajnog štanda tržnice.

Tržnica će biti otvorena svaki dan, izuzev nedjelje, u vremenu od 7,00 do 15,00 sati.

Pozivamo poljoprivredne proizvođače i trgovce da koriste usluge gradske tržnice te da svojom bogatom ponudom svježih proizvoda privuku kupce i naviknu ih na svakodnevno posjećivanje gradske tržnice.

Pozivamo sve građane općine Žepče da posjete tržnicu i kupe svježe poljoprivredne proizvode, te na taj način doprinesu zaživljavanju rada tržnice.

Prijava kvara

  Pritužba ili upit:

Trenutni status vode za piće

Analiza vode

MEG Projekt

Cjenik usluga

Online

Ko je na web-stranici: 118 gostiju i nema prijavljenih članova

Preged posjeta