VAŽNA OBAVIJEST ZA KORISNIKE GRADSKOG VODOVODA I VODOVODA BRANKOVIĆI

 

Obavještavamo korisnike gradskog vodovoda Žepče i korisnike vodovoda „Brankovići-Ozimica-Goliješnica“ da voda iz navedenih vodovoda do daljnjega nije za piće.

Naime, zbog smanjene izdašnosti svih vodozahvata došlo je do značajnog smanjenja dotoka vode. Zbog smanjenog dotoka vode i zbog povećane potrošnje iste zalihe vode u rezervoaru su pale na kritičnu razinu.

Filter postrojenje za prečišćavanje pitke vode prilikom svoga rada troši 20% zaliha vode, što pri trenutnom protoku vode iznosi oko 400 m3 vode dnevno. Obzirom da nam je tih 400 m3 vode u ovakvoj situaciji veoma važno, odlučili smo da filtere isključimo i vodu nakon kloriranja puštamo prema korisnicima. To znači da se ne provodi kompletan tretman vode, nego se vrši samo klorinacija vode. Zbog toga voda može biti manje ili više zamućena, ovisno o stanju vode na vodozahvatima.

Znači, morali smo se odlučiti da li održati kvalitetu vode i uvesti redukcije u isporuci vode ili odustati od kompletnog tretmana vode a osigurati kontinuirano vodosnabdijevanje. U dogovoru sa nadležnim Općinskim službama odlučili smo se za kontinuirano vodosnabdijevanje.

Ovakvo stanje će ostati sve do poboljšanja stanja sa dotokom vode na vodozahvatima. Sve informacije vezane za ovu oblast korisnici mogu pratiti na našij web stranici www.komunalno-zepce.com.

Korisnike molimo da vodu maksimalno štede, kako i pored naprijed navedenih mjera, ne bi bili prisiljeni uvesti redukcije u isporuci vode.